Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/ateliervandenboom.nl/httpdocs/plugins/system/k2/k2.php on line 278 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/ateliervandenboom.nl/httpdocs/plugins/system/k2/k2.php on line 107 Nieuws

Nieuws

Expositie Appelschuur

Atelier van den Boom staat op de expositie Appelschuur. De officiële opening is op 13 mei, waar iedereen welkom is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triptiek 'Misbruik in de Kerk' nog altijd actueel

Het rapport van de onderzoekscommissie Deetman over misbruik in de kerk is bij velen hard aangekomen. Er zijn 10.000 tot 20.000 slachtoffers van katholieke geestelijken en nog steeds zijn er priesters die er niet over willen praten. Beppie van den Boom maakte begin dit jaar een triptiek over dit gevoelige thema. Als kunstenares wil zij de actualiteit vormgeven, de dialoog op gang brengen en een steun in de rug bieden aan de vele slachtoffers.

De triptiek, die de dader, de zwijgende kerk en het slachtoffer uitbeeldt, werd in juni geweigerd op een expositie in de Abdij Rolduc. Een maand later werd een van de drie beelden gestolen op de Kunstroute Vaals 2011 in Kasteel Bloemendal. De reden voor de diefstal van het controversiële werk is niet duidelijk. Beppie van den Boom heeft aangifte gedaan bij de politie, maar dat heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

 

 

Expositie in ART and More Gallery

Op zondag 25 september heten ART and more gallery en Jules Verne Art u van harte welkom op de opening van de nieuwe expositie:
 
  • Twan van de Vorstenbosch: schildert vrijheid met een groot gebaar. Als ervaren speler van het spel der contrasten, zet hij de regels van de schilderkunst naar zijn hand.
  • Minnie Wassenaar: opgeleid in Italië. Ze toont een collectie schilderijen op paneel geïnspireerd door mode en fotografie.
  • Beppie van den Boom: beelden geïnspireerd door de actualiteit en uitgaand van natuurlijke vormen uitgewerkt in kunststof, staal, brons en glas.
Tijdens de opening zijn Twan van de Vorstenbosch, Minnie Wassenaar en Beppie van den Boom aanwezig. René Huisman van “luxe en lekker” verzorgt de hapjes. In de galerie is permanent werk aanwezig van o.a. Menno Baars, Guy Olivier, Ad Arma,  Kees Salentijn, Sjer Jacobs, Sjaak Smetsers, Hans Innemée, Miro, Herman Brood.
 
ART and more gallery is iedere zondagmiddag geopend van 13.30 – 17.30 uur. Daarnaast bent u altijd welkom op afspraak.
 
ART and more gallery
Wildeman 18
5629 KH Eindhoven
 
Tot ziens
 
 
 
 

Beeld van triptiek ‘Misbruik in de Kerk’ gestolen

Op zondag 17 juli is een van de drie beelden van de triptiek ‘Misbruik in de Kerk’ gestolen. De triptiek stond ter bezichtiging op de Kunstroute Vaals 2011 in Kasteel Bloemendal. Het gestolen beeld was getiteld ‘De Dader’. De reden voor de diefstal van het controversiële werk is niet duidelijk. Beppie van den Boom heeft aangifte gedaan bij de politie en die stelt een onderzoek in.

Klik hier voor een artikel hierover in De Limburger van dinsdag 19 juli 2011.

 

 

Kunstroute Vaals

 

In juli 2011 vindt voor de tiende keer de Kunstroute Vaals plaats. Deze Kunstroute bestaat uit een wandeling van ongeveer zes km in en rondom Vaals, met het drielandenpunt een grote publiekstrekker in Limburg. U bezoekt tijdens deze Kunstroute een aantal (historische) locaties, waar kunstenaars afkomstig uit de Euregio hun werken tentoonstellen. Op een aantal van deze locaties worden kleine amuses geserveerd.

Op de Kunstroute is werk van Beppie van den Boom te bewonderen.